Vaderdag 2023. Tips, weetjes, ideeen voor een leuke dag voor papa – Just Like Mommy'z - Mama & Me

Posted By Mama Z.June 04, 2021

Vaderdag 2023 Just Got Better! 7 Leuke Vaderdag Tips Voor De Liefste Papa 

Vaderdag, niet zo belangrijk als moederdag natuurlijk, maar een leuke dag om vaders eens goed in het zonnetje te zetten.

Zeker nu er letterlijk en figuurlijk zonniger tijden aanbreken. De vaccinaties raken eindelijk op stoom en de temperaturen worden ook weer aangenaam.

Alles bij elkaar meer dan voldoende reden om er een speciale dag van te maken.

En laten we eerlijk zijn. We zijn er ook gewoon aan toe om iets te vieren? Nietwaar?

En ja... wat doe je of geef je aan iemand die alles al heeft (en gezegend is met een geweldig gezin). Moeilijk, moeilijk...!

We hebben een aantal ideeën bij elkaar gezet ter inspiratie. Van geinige gifts om het (thuis)kantoor wat op te leuken tot een echt mannen ontbijt of een heuze high beer! 🍺

Ter inspiratie onze 7 tips om er een gezellige dag van te maken! (leestijd 4 min.)

1 - Opfleuren van de thuiswerkplek van papa

Deze mooie bos Lego bloemen (water geven niet nodig ;) fleurt de kamer al helemaal op.




Iets klassiekers als een wereldkaart om plannen te maken waar nog naartoe te gaan!!



Toch meer een fan van Starwars of Marvel. Check eens deze indrukwekkende Starwars en Marvel borstbeelden of de adembenemende Daily Bugle!



Niet alleen mooi om naar te kijken maar ook een relaxende bouwervaring! Alleen voor pappa of samen met de kinderen.

Waarschuwing: de Daily Bugle komt met maar liefst 25 minifiguren en verschillende verhaallijnen zodat een welverdiende mini-break wel eens zou kunnen resulteren in een middaglange epische strijd om de Daily Bugle.

Wist je dat aftershaves en gadgets de populairste vaderdagcadeau's wereldwijd zijn?

 

Vaderdag kaart _ vaderdag cadeau

Tip:

Een prachtige Mama & Me foto in de mooiste moeder-dochter jurken maakt altijd een speciale vaderdagkaart, een waardevol kado op zichzelf!

Word lid van onze Pretty Mama & Me Club een maak een kans voor een twinning set.

Join the Club en krijg je onze nieuwste blogs, nieuwtjes, speciale aanbiedingen en winacties in je inbox! Bovendien, als Clublid ontvang je 10% mommy & me korting op je elke twinning set, oplopend tot wel 27% kortingen bij een VIP-clublidmaatschap! 

Ja, ik wil graag mijn mommy & me kortingen en een twinning set winnen!

2 - Een secretaresse voor papa

Ja, je hoort het goed! Een secretaresse! Je man verdient toch wat support met al die mails en afspraken. Aangezien we met de tijd meegaan is de Google Assistent de logische keuze. Naast vraagbaak, mails sturen en agendabeheer kan ze ook gewoon radio of een leuk kantoormuziekje afspelen. Geheel stemgestuurd! Je man merkt het verschil met de real thing nauwelijks.



Tip: Stemgestuurd mailen terwijl je je Daily Bugle eens goed bekijkt!

Wist je dat er voor Vaderdag, na Moederdag, Kerst en Valentijnsdag, de meeste kaartjes worden verstuurd?

3 - Steak de handen uit de mouwen!

Ben je een beetje moe van de hamburgers en speklappen. En wil je BBQ'en weer echt een 'uitje in eigen tuin' maken! Dan is dit BBQ boek het perfecte cadeau.



Smokey Goodness 2, van BBQ grootheid Jord Althuizen, biedt een interessante en verrassende inkijk in de Zuid Amerikaanse BBQ-cultuur. Heerlijke recepten komen tot leven door schitterende foto's en leuke verhalen. Toegankelijk voor elk niveau! Hoewel een beetje ervaring met het bereiden van vlees en vis op de BBQ wel gewenst is. Een aantal recepten zijn echt next level maar de gear waarmee je het merendeel tot een goed einde brengt is een vleesthermometer.



O ja,.. er wordt ook aandacht besteed aan goed bij de gerechten passende drankjes

Tip: Ga voor de kruiden voor de rubs en marinades naar de Turkse supermarkt. Hun selectie is meestal meer dan voldoende (en goedkoper)

Wist je dat de stropdas de favoriet is onder de kinderknutsels voor Vaderdag?

4 - Een hotelontbijt ervaring thuis

Een heerlijk Engels ontbijt voor de 'echte' man ;) ooit bedacht als stevige maaltijd voor Engelse mijnwerkers.



Dit powerontbijt is de ideale bodem voor een dag vol avontuur!!

Benodigdheden:

  • boter
  • braadworsten
  • ontbijtspek
  • trostomaten
  • witte bonen in tomatensaus
  • sneetjes brood
  • champignons
  • eieren
+ iets om er bij te drinken: sinasappelsap of koffie / thee


De voorbereidingen kosten ongeveer 25 minuten. Evt korter (of langer ;) als de kinderen meehelpen.

Tip: BBQ een aantal BBQ worsten extra als de barbeque nog warm is en iedereen genoeg gehad heeft. Let op: leg ze snel weg als ze gebakken zijn zodat niemand 'teveel' eet.

Wist je dat Vaderdag in de USA een nationale feestdag is? Geen vrije dag overigens. Een gewone zondag.

5 - Een High beer voor papa

De terrassen zijn weer geopend! Jippie! Dus laat geen mogelijkheid onbenut om hiervan te genieten. Om nog een extra feestelijk tintje eraan te geven zou je een High Beer kunnen boeken.

High Beer is een verrassende mannenversie van de High Tea en de bierversie van High Wine. Thee wordt vervangen door bier en de zoete hapjes op etagères maken plaats voor heerlijke snacks op een ruwe borrelplank. Het schattige en vrouwelijke imago verandert in een stoer mannending.

Een High Beer arrangement bestaat uit verschillende speciaal bieren die geserveerd worden met smakelijke koude en warme hapjes. Om samen met zijn 2'en van te genieten. Waarbij je zelf natuurlijk ook voor de High Wine kunt gaan. Mamma mag ook plezier maken toch? ;) Of met het hele gezin. Met kleine kinderen natuurlijk bij voorkeur een terras met speeltuin.



Mocht je de High Beer thuis, in de tuin, willen organiseren aangezien de kinderen zich toch wel amuseren en de tuin er geweldig uitziet na al dat werk van afgelopen jaar. Haal dan bijvoorbeeld wat gehaktballetjes, worstjes, kaas en nootjes in huis. Laat de chips achterwege! Door het zout proef je het bier minder goed.

 

Een aantal leuke biertjes om te proberen met een beperkt alcoholpercentage zijn bijvoorbeeld de IPA's Bird of Prey (5.8%) en de Jopen Mooie Nel (6.5%). Texels Skuumkoppe (6%) is daarnaast een lekker donker witbier. Allen gewoon (online) verkrijgbaar bij Jumbo, Coop en AH

Wist je dat ze, als enige in de wereld, in Duitsland vaderdag vieren op Hemelvaartsdag?

 

6- Vaderdag kado met vrije-dag-pas!🥳

Wat je hem ook geeft, doe daar een "vrije-dag-pas” bij! Dit betekent dat hij een vrije dag krijgt wanneer hij maar wil, waar hij doet wat hij wil, helemaal in z’n eentje!

Want ja, ook al is het leuk om met zijn familie rond te hangen, geloof me: mannen hebben – misschien zelfs meer dan wij vrouwen - ook tijd en ruimte voor zichzelf (of met hun vrienden) nodig, om gewoon even helemaal niets te doen!

Zelfgemaakte kado’s en lieve berichtjes voor papa zijn perfecte manieren voor kinderen om hun liefde en bewondering te uiten. Ontbijt op bed, uitslapen, cadeautjes, gratis knuffels en massages ontbreken daarom niet in het rijtje, maar hopelijk met deze extra tips kun je Vaderdag dit jaar nog leuker maken.

Ontbijt op bed - Vaderdag tips - Just Like Mommy'z

7 - Familiemomenten

Een leuk fotocadeau is ideaal aangezien er na de zomer weer naar kantoor gegaan wordt en je het waardeert dat hij in 'contact' blijft wanneer hij zich afzondert in zijn thuiskantoor. Wat denk je van een bureaukalender of een stille muismat?

 Vaderdag-vaderdag cadeau - liefste papa - fotocadeau 

Tip: Voor de vaders met meisjes

Maak een Vaderdag kaartje met een prachtige Mama & Me foto! Ondertekend met: “Veel liefs xxx, Papa’s meisjes”. Ziet hij de blije gezichten van zijn ‘mooie meisjes’ telkens weer! Echt een bijzonder Vaderdag kado.

Wil je matching haaraccessoires (ze zien er ongelooflijk schattig uit op de foto's!) of twinning outfits dragen voor je moeder-dochter-foto? Ja? Wat leuk! Bekijk onze accessoires en Pretty Girls matching tanktops eens. Perfect voor die prachtige foto’s om aan de beste papa ter wereld te geven.

Moeder Dochter Foto - Beste vaderdag kado voor papa _ Just Like Mommy'z

Is het zijn eerste Vaderdag?

Maak er een extra feestje van met taart! Maak of zoek er eentje die het beste bij zijn smaakvoorkeuren past en versier de taart met decoraties die bij zijn interesses passen en vergeet niet een mierzoete tekst als: van (naam van je baby'tje), voor papa! Zo lief …

En een “daddy’s girl" (of boy) rompertje - of nog beter, een twinning set (t-shirt voor papa en een matchende rompertje voor papa’s kindje) of een Super Dad sokken  - maakt altijd een geweldig eerste vaderdag cadeau!

We zijn benieuwd naar hoe jij vaderdag gaat vieren? Tag/noem ons op insta! @prettyjustlikemommy

Vinden we leuk!

Meer Vaderdag Tips? 

Bekijk ook deze tijdloze tips hier.

 

Wil je een leuk moeder dochter setje winnen?

Meld je dan aan met je e-mailadres bij onze Pretty Mama & Me Club. Je maakt dan kans om een leuke twinning set te winnen. 

Ook krijg je mama & me korting op elk kledingstuk dat je bestelt, blijf je op de hoogte van onze blogs, en wie weet geven we je nog wel wat ideeën voor leuke moeder dochter cadeaus. Niet alleen om cadeau te geven maar ook gewoon voor jezelf. 

Tenslotte willen wij alle vaders, oud en jong - en niet te vergeten de schoonvaders, stoere alleenstaande vaders en lieve stiefvaders- alvast feliciteren met hun dag en wensen je nog leuke dagen met jullie schatjes!

HAPPY TWINNING!

Liefs,

Mama Z.

 Ja, ik wil graag een twinning set winnen!

 

JustLikeMommyz.nl is een webshop die handgemaakte, aanpasbare jurken voor moeder & dochters en een minicollectie voor zonen biedt. Bij ons ben je verzekerd van prachtige outfits door moeders voor moeders. Ontwerp je eigen jurk, compleet met unieke bijpassende accessoires. Neem vandaag nog contact op met ons!

PS. Bekijk onze pretty en precious twinning momenten op ons Lookbook of Volg/Like ons op Instagram en Facebook. Join the Club nu en maak kans op een gratis twinning set.



← Older Post

Mommy and Me

RSS
JOIN THE CLUB AND WIN A TWINNING SET Sign up for your Mommy & Me member discount, latest news & blogs. Join now to get a chance to win a matching set!
Back to top