Tips voor een leuke Vaderdag met kinderen in deze Coronatijden – Just Like Mommy'z - Mama & Me

Posted By Mama Z.June 06, 2020

Tóch nog een leuke Vaderdag in deze Coronatijden!

(UPDATE: Lees verder voor tijdloze tips in deze blog. Meer vaderdag tips? Bekijk ook onze laatste blog: Vaderdag 2023 Just Got Better! 7 Leuke Vaderdag Tips Voor De Liefste Papa :))

Mijn dochter is mijn prinsesje. Wanneer ik naar haar kijk, voel ik van alles tegelijk: trots, genegenheid, positieve energie, kracht, en bovenal onvoorwaardelijke liefde. Zij is mijn wereld. En ondanks dat ik weet dat ze net zoveel van me houdt als ik van haar, er is één ding dat ik nooit zal kunnen vervangen: de band die ze heeft met haar vader. De stille wenkjes, de manier waarop ze haar wenkbrauwen fronst om hem aan te geven dat ze het niet helemaal eens is met iets wat hij doet of zegt, de manier waarop ze zegt: “papa en ik” … de band tussen vader en dochter is een bijzonder geschenk.

Een buitengewoon speciale liefde - vader en kind

Vader en dochtertje delen een soort liefde die buitengewoon speciaal is. Ik houd van het gevoel dat het me geeft om hen samen bezig te zien. De manier waarop ze hem zich laat gedragen en hoe die band en speciale liefde helpt om haar te maken tot wat ze is. Toen ze nog maar net een paar maanden oud was, was niemand dan hij trotser op haar eerste stapjes. Nu, een paar jaartjes later, plagen we hem er allemaal mee dat over niet al te lange tijd de jonge aanbidders niet weg te slaan zullen zijn. Hij glimlacht steevast: “Ik wacht ze op met een knuppel en een derdegraads kruisverhoor.”

Vader en dochter band

Liefde tonen is een gezonde behoefte

Dat gevoel om haar te willen beschermen is zó herkenbaar. Net als de meeste vaders – én moeders – zou hij altijd voor haar willen zorgen. We weten allebei dat ze op een dag met een eerste vriendje thuis zal komen en dat een gebroken hart haast onvermijdelijk is, maar we hopen allebei dat we er ook dan voor haar mogen zijn. Het liefst zouden we haar voor altijd tegen alle kwaad en verdriet willen beschermen. Maar we hopen dat de liefde, die wij als vader en moeder voor elkaar voelen en naar elkaar toe tonen, een stevige basis is om haar te laten opgroeien tot een emotioneel sterke, zelfstandige, zelfverzekerde en liefdevolle vrouw.

Liefde tonen is ook een noodzaak en het zou belangrijk moeten zijn voor jou als mama om je kind te laten zien dat mama en papa van elkaar (en van de kinderen) houden en voor elkaar zorgen. Dat is erg belangrijk voor het gevoel van veiligheid, geborgenheid en zelfliefde van het kind. Het grootste cadeau dat ouders hun kinderen kunnen geven is misschien te laten zien dat mama en papa van elkaar houden.

De liefde is niet minder, wel anders

Normen en waarden zoals het recht op vrije meningsuiting, het streven naar een samenleving waar mannen en vrouwen op een gelijkwaardige manier worden behandeld en waar mensen met een beperking gelijke kansen hebben tot ontplooiing en ontwikkeling, zijn samen met de liefde die we elkaar tonen in feite enkele van de belangrijkste geschenken die we haar hopen mee te geven. Voor ons is belangrijk dat ze opgroeit onder omstandigheden waarin veiligheid, geborgenheid, mededogen en zelfstandigheid de boventoon voeren. En dat ze begrijpt dat mannen en vrouwen vanuit verschillende gezichtspunten kunnen redeneren en denken, maar dat de liefde daarom niet minder hoeft te zijn. Niet minder, wel anders. En dát komt goed tot uiting op speciale dagen, zoals Vaderdag!

Het meest bijzondere cadeau voor vader

Je kinderen willen natuurlijk hun waardering en bewondering voor hun stoere papa laten zien, en dat is heel belangrijk voor beide. Het is ook belangrijk dat je een rolmodel wordt en waardering, liefde en mededogen te tonen, zodat je kind dat ook leert. Vooral als je later net zo'n relatie voor je kind wenst. Onthoud dames, het beste geschenk dat je hem kunt geven, is hem te laten weten dat je blij bent met hem en dat je supertrots bent op hem!

Moeder Dochter Foto - Beste vaderdag kado voor papa _ Just Like Mommy'z

Heb je het boek “Mannen zijn van Mars, Vrouwen van Venus” van John Gray nog niet doorgenomen, dan moet je het nu echt lezen! Het zal de manier waarop je over je man denkt veranderen. Het zal je meer inzicht geven in de communicatieproblemen die er nu zijn tussen jou en hem. En veel clichés van "mannen zijn holbewoners" en "mannen en hun grot" zullen voortaan alleen maar logisch en begrijpelijker zijn. Hier is een link als je hem direct wilt. Bij het samenstellen van onderstaande cadeau-ideeën en vaderdag activiteiten in deze coronatijden zal je merken dat ik hiermee flink rekening heb gehouden.

Een typische Dag voor Vaders zou je misschien vieren met een leuke BBQ, kaartjes voor een sportwedstrijd of een bezoek aan een pretpark. Helaas wordt het vanwege de uitbraak van het Covid19-virus dit jaar anders. Vaderdag 2020 vieren op de traditionele manier is er nu even niet bij. Toch verdient je speciale vent - vaders, schoonvaders, grootvaders, ooms, grootooms enzovoort – een grootse en passende Vaderdagviering. Daarom hebben we een aantal ideeën verzameld, die geschikt zijn voor een superleuke Vaderdagevent in deze coronatijden – speciaal voor de “beste papa ter wereld”!

Vaderdag kado met vrije-dag-pas!

Wat je hem ook geeft, doe daar een "vrije-dag-pas” bij! Dit betekent dat hij een vrije dag krijgt wanneer hij maar wil, waar hij doet wat hij wil, helemaal in z’n eentje! Want ja, ook al is het leuk om met zijn familie rond te hangen, geloof me: mannen hebben – misschien zelfs meer dan wij vrouwen - ook tijd en ruimte voor zichzelf (of met hun vrienden) nodig, om gewoon even helemaal niets te doen! Zelfgemaakte kado’s en lieve berichtjes voor papa zijn perfecte manieren voor kinderen om hun liefde en bewondering te uiten. Ontbijt op bed, uitslapen, cadeautjes, gratis knuffels en massages ontbreken daarom niet in het rijtje, maar ik geef je extra tips om Vaderdag dit jaar met de Corona-quarantaine nog specialer en gedenkwaardiger te maken.

Ontbijt op bed - Vaderdag tips - Just Like Mommy'z

 9 ideeën voor een memorabele Vaderdag 2021 voor papa van het huis

Afgezien van geschenken en lieve berichten, zijn er nog steeds manieren om zondag 20 juni speciaal te maken. Om enkele planningsproblemen weg te nemen, hebben we een paar ideeën voor een leuke Vaderdag-in-quarantaine samengesteld, compleet met een brunch aan huis, filmsuggesties en buitenactiviteiten tot zelf een vaderdag cadeau knutselen en leuke cadeautjes te kopen - zoals een coole twinning set zwembroeken voor papa en zoon (en zelfs voor dochter, yay!)

En voor het geval je fysiek van elkaar gescheiden bent, zijn er ook een aantal virtuele opties waarvan je kunt genieten. Deze ideeën hebben allemaal één ding gemeen: dat de man in je leven en de vader van je prinsesje zich geliefd en gewaardeerd voelt, en dat is precies wat hij nu nodig heeft.

1- Een stevige brunch als vaderdag cadeau

Verras hem met een stevige brunch aan huis, bereid door kinderen (met een beetje hulp van mama) als vaderdag cadeau! Begin zijn dag met een feestmaal, geschikt voor een koning, compleet met roerei, spek en een heerlijk belegde sandwich of broodje. Pannenkoekjes voor de kleine meid mogen in geen geval ontbreken. Maak deze overheerlijke maaltijd af met een ochtendcocktail, want met de Corona-quarantaine is het per slot van rekening vakantie.

Cadeaus - Mokken - Mok "De liefste papa van de wereld" met eigen foto

Als toetje kies een taart die hij lekker vindt en versier die samen met je kindje vervolgens met decoraties die bij zijn interesses passen, en zoals de tekst: super papa. Voeg daarbij toe een set gepersonaliseerde Twinning T-shirts voor papa en kind, of een papa & me foto gedrukt op een mok en het feest is helemaal compleet!

 Tip:

Voor de vaders met meisjes, een Vaderdag kaartje maken met een prachtige Mama & Me foto, ondertekend met: “Veel liefs xxx, Papa’s meisjes”, is natuurlijk ook een bijzonder Vaderdag kado. Geloof me: hij zal het geweldig vinden om de blije gezichten van zijn ‘mooie meisjes’ telkens weer te zien!

 Als je ervoor kiest om matching haaraccessoires te dragen (ze zien er ongelooflijk schattig uit op de foto's!) of twinning outfits voor je moeder-dochter-foto, bekijk dan onze moeder-dochter twinning collecties. Perfect voor die prachtige foto’s waarvan je samen met de kids mooie lijsten in elkaar kunt knutselen, om aan de beste papa ter wereld te geven.

Nog Een Tip:

Word lid van onze Pretty Mama & Me Club een maak een kans voor een twinning set!

Join the Club en krijg je onze nieuwste blogs, nieuwtjes, speciale aanbiedingen en winacties in je inbox! Bovendien, als Clublid ontvang je 10% mommy & me korting op je elke twinning set, oplopend tot wel 27% kortingen bij een VIP-clublidmaatschap! 

Ja, ik wil graag mijn mommy & me kortingen en een twinning set winnen!


2- Ideaal cadeau voor vader: Game-avond (of dag)!

Plan als Vaderdag kado een game-avond voor het hele gezin. Als hij een echte gezinsman is, geef vader dan wat hij echt wil op Vaderdag: Qualitytime met het hele gezin. Zodra je iedereen hebt overtuigd om hun schermen even weg te leggen, leg je hen hun favoriete bordspellen voor.

Of kijk je hoe goed je kunt samenwerken bij het in elkaar zetten van ingewikkelde legpuzzels. Wat denk je van een leuke fotopuzzel met een tekening van je kind of een mooie gezinsfoto? Geweldig, toch?

Laat papa gewoon kiezen met welk spel hij wil beginnen en verras hem extra door twinning outfits voor moeder en dochter te dragen met bijpassende haaraccessoires. Perfect voor die prachtige foto’s van de dag waar hij nog jaren lang van kan genieten!

3- Een filmavond als originele Vaderdag kado!

Organiseer een filmavond (of dag)! Kies een van papa's favoriete familie films om samen te bekijken. Voor een echte theaterervaring serveer je popcorn, snoep en heerlijke drank na sluitingstijd voor de nummer-1-man in je leven. Zorg voor de koffiemokken of frisdrankglazen compleet met onderzetters, waarop jullie foto’s geprint zijn. Het is ook superleuk om je kind laten en onderzetter ontwerpen voor papa!

Een paar jaar geleden gaf ik als Vaderdag cadeau onderzetters met de foto van mij en mijn dochter erop, met een brede lach op ons gezicht. Later verklapte hij me dat, toen hij het geschenk kreeg, zijn eerste gedachte was: “Serieus, moet ik mijn koffiemok op je gezicht zetten?” Maar naarmate de tijd verstreek, zei hij dat hij het echt leuk vond om onze glimlach te zien, elke keer dat hij van zijn koffie nipte. Je kunt je voorstellen dat m’n dag niet meer stuk kon! :)

Vaderdag kado voor papa - Vaderdag tips - Just Like Mommy'z

4- Vaderdag cadeau knutselen: een heuse filmthemakaart!

Zelfs als je vanwege Corona niet naar een echte bioscoop of comedyshow kunt gaan, dan nog kun je uitgebreid lachen met enkele grappige Netflix-klassiekers zoals Three Man and a Baby of Mr. Mom. Geef papa een (zelfgemaakte) kaart met superhelden-thema en kijk samen naar een superheldenfilm voor vader-zonen in matching "super papa" t-shirts!

Vader dochter zoon - Vaderdag 2020

Voor de allerkleinsten onder ons kunnen Finding Nemo, The Incredibles of Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke) een perfecte optie zijn voor het verstevigen van de band tussen vader en kind!

Als papa een pretparkliefhebber is, dan kun je hem een kaartje geven als vaderdag cadeau; na de Coronaquarantaine kan hij daar nog steeds gebruik van maken. Denk aan amusementsparken in de buurt zoals de Efteling of Billybird, maar misschien is een virtuele rit bij Disney of Universal Studios (wat dacht je van Jurassic Park) ook een optie!

5- Organiseer een bierproeverij

Ok, vanwege de quarantaine kan hij zijn favoriete ambachtelijke brouwerij niet bezoeken. Betekent niet dat hij niet van hun aanbod kan genieten in het comfort van zijn eigen huis. Haal een mix van verschillende biersoorten makkelijk online of van lokale brouwerijen. Zo kun je lokale bedrijven ondersteunen en vader tegelijkertijd helpen nieuwe favoriete smaken te ontdekken. Geweldig vaderdag kado toch?

Voor de kleintjes is gemberbier (zie een recept hier) maken een geweldig alternatief! Woon deze superleuke (gember)proeverij bij, gekleed in een prachtige Mommy & Me outfit, maak er mooie foto’s van en geef papa als extra cadeau de gezinsfoto’s in een fotoalbum of fotolijst, speciaal uitgekozen door de kinderen.

Of... wat denk je van dit " grappige bier t-shirt" voor papa? :))

Bier voor papa - gemberbier voor mij

6- Virtuele rondleiding voor vader en dochter

Hopelijk is het mooi weer op Vaderdag en papa kan zijn barbecuevaardigheden laten zien! Je kunt hem extra motiveren met een leuke bijpassende schortenset - een voor papa, een voor zijn hulpje :)

Maar als het weer niet lekker is of als papa het comfort van zijn huis verkiest, neem hem mee naar een virtueel museum of een historische rondleiding door de stad.

Maak met je partner en dochter een (virtuele) tocht om de bezienswaardigheden van het Louvre in Parijs, de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad of het British Museum in Londen te ontdekken.

Of breng zijn innerlijke kind naar buiten met een virtuele rondleiding door Walt Disney World, inclusief vuurwerkshows.

Enkele voorbeelden van prachtige virtuele tours:

Naturalis: 

https://www.naturalis.nl/virtueelmuseum

Rijksmuseum: 

https://artsandculture.google.com/partner/rijksmuseum

The British Museum: 

https://artsandculture.google.com/partner/the-british-museum?hl=en

Buckingham Palace: 

https://www.royal.uk/virtual-tours-buckingham-palace

Vatican Museum: 

http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/collezioni/musei/tour-virtuali-elenco.html

Louvre Museum:

https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

Bekijk plaatsen die op je lijst van potentiele vakantiebestemmingen staan een kies een virtuele tour samen te beleven. En daarna, geef hem een Lego architecture set van die stad, zoals London, en bouw hem samen! Gezellig, leuk en educatief voor de kinderen!

Je vakantieplannen staan misschien in de wacht, maar er zijn nog zoveel manieren waarop je de prachtige wonderen van de wereld kunt verkennen. 

7- Een dagje uit met papa en dochter

Bedenk iets wat hij leuk vindt om samen met zijn dochter te doen, of het nu gaat om vissen, lego bouwen of legofilms kijken, fietsen of kamperen in de tuin. Iedereen geniet van de kampvuren, slaapzak-knuffels én een stapel tijdschriften om uit voor te lezen.

Een Donald Duck tijdschrift kan daarbij levensreddend zijn! Ben je nog niet geabonneerd, doe het dan meteen! Mijn dochter leerde dit jaar lezen en tijdens de Corona-tijd begonnen we met het abonnement. Het tijdschrift komt elke week en ze kijkt er erg naar uit.

Ze vindt het geweldig dat papa het haar voorleest; later leest ze het ons ook voor. Goed nieuws is dat 20 juni een lange dag is. Met een beetje geluk met het weer kun je dus heel lang genieten van je dagje uit in de tuin! Vader en dochter - voorlezen voor dochtertje

Als je dochtertje te jong is om een nacht op de camping door te brengen, dan is deze optie ideaal: overweeg om een tent in je achtertuin op te zetten voor een vergelijkbare ervaring.

Het is voor iedereen een win-winsituatie: hij kan genieten van het plezier dat kamperen met zich meebrengt (met spookverhalen, lekker in je pyjama marshmallows roosteren, heel veel knuffelen), maar het hele gezin kan lekker gemakkelijk naar binnen gaan als het buiten te koud of guur wordt. En je houdt je hiermee ook nog eens aan de regels van sociale afstand.

8- Een kalender vol verrassingen voor papa

Maak Vaderdag 2021 een week langer door een digitale kalender vol verrassingen te lanceren. Kies de duur van je kalender (2, 4 of 7 dagen) en onthul elke dag een nieuwe wedstrijd, uitdaging of verrassing. Decoreer de kalender met een jullie gezin foto’s, foto’s van de papa en kinderen, en een mommy & me foto, van jij en je dochter gekleed in een twinning set en met de mooiste lach op jullie gezichten voor de trotse papa. Oh, en natuurlijk kiest hij de grote prijs van het spelletjes toernooi!:) 

Vader en dochter - Vaderdag tips - Just Like Mommy'z

9- Eerste Vaderdag?

Steel op zijn eerste vaderdag zijn hart met snoep of taart. Het enige dat zoeter is dan de relatie tussen vader en dochter, is de Vaderdagtaart die je voor hem gaat maken. Zoek er eentje die het beste bij zijn smaakvoorkeuren past en versier de taart vervolgens met decoraties die bij zijn interesses passen, zoals de tekst: van (naam van je baby'tje), voor papa. Zo lief … En een “daddy’s girl" (of boy) rompertje - of nog beter, een twinning set (t-shirt voor papa en een matchende rompertje voor papa’s kindje) maakt altijd een geweldig eerste vaderdag cadeau!

Merkloos Tekst eerste vaderdag liefste papa cadeau Baby T-shirt 74

Leuk moeder dochter setje winnen

Wil jij altijd op de hoogte zijn van onze blogs of ideeën voor leuke moeder dochter cadeaus die leuk zijn om te krijgen of om cadeau te geven? Of mama & me korting krijgen op je elke kledingstuk dat je bestelt?

Meld je dan aan met je e-mailadres bij onze Pretty Mama & Me Club. Je maakt dan zelfs kans om zo’n leuk twinning set te winnen. 

Wij willen alle vaders, oud en jong - en niet te vergeten de schoonvaders, stoere alleenstaande vaders en lieve stiefvaders- alvast feliciteren met hun dag en wensen je nog leuke dagen met jullie schatjes!

HAPPY TWINNING!

Liefs,

Mama Z.

 Ja, ik wil graag een twinning set winnen!

 

JustLikeMommyz.nl is een webshop die handgemaakte, aanpasbare jurken voor moeder & dochters en een minicollectie voor zonen biedt. Bij ons ben je verzekerd van prachtige outfits door moeders voor moeders. Ontwerp je eigen jurk, compleet met unieke bijpassende accessoires. Neem vandaag nog contact op met ons!

PS. Bekijk onze pretty en precious twinning momenten op ons Lookbook of Volg/Like ons op Instagram en Facebook. Join the Club nu en maak kans op een gratis twinning set


Enkele bronnen:

https://mom.com/kids/84903-bond-between-father-and-daughter-incredible-gift/

https://www.townandcountrymag.com/leisure/arts-and-culture/g32630517/quarantine-fathers-day-ideas/

https://www.goodhousekeeping.com/holidays/fathers-day/g32437631/quarantine-fathers-day-ideas/

← Older Post Newer Post →

Mommy and Me

RSS
JOIN THE CLUB AND WIN A TWINNING SET Sign up for your Mommy & Me member discount, latest news & blogs. Join now to get a chance to win a matching set!
Back to top